2012. november 4., vasárnap

Bemutatkozás

Ezt a blogot azért kezdtem el írni, mert kis családunk egy új gyermekkel bővült. Ma érkezett hozzánk Jéke Kincse Zeta. Ő egy 8,5 hetes Landseer szuka. A kutyus Jéke nevű településen született a Nyírségben a Jéke Kincse Kennelben.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Takács István tenyésztőnek a gyönyörű húsgolyóért és további jó egészséget kívánunk a kutyáknak és gazdijainak.
És most néhány gondolat Zetáről. Már itthon nézegettük a honlapon a képeket. Nekem már akkor tetszett, mert olyan kis husi volt a testvéreihez képest. Mi az egyik testvérét Zitát választottuk eredendően. Hajnali fél 6-kor keltünk, hogy ne érjünk későn oda. Mikor röpke 3,5 órás út után megérkeztünk a három gombóc a kapuban várt minket.
Nagyon sokáig gondolkoztunk, hogy melyik kutyust hozzuk el. Zima és Zita nagyon elevenek voltak. Krisztiánt ők bűvölték el. Zeta volt az alom legvisszahúzódóbb kölyke. Csak néha dugta oda az orrát Krisztiánhoz. Érezte, hogy őt kell befűznie, mert engem már meggyőzött. Mivel a kutyabeszerzés célja az volt, hogy a gyerekekkel megszerettesük a kutyusokat, így végül apa is belátta, hogy a legnyugodtabb gombóc kell nekünk. Azt hiszem jó választás volt.
Zeta 2012 augusztus 30-án született. Apja Josef vom Hasetal, anyja Jéke Kincse Ella. A nagyszülők is neves kennelekből valók. Szépen gyarapodott mígnem elérte a 13 kilót. Sok hasznos információval a tarsolyunkban délben indultunk haza a szépen megfürdetett Zetánkkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése